Det finns om kringutrustning för Raspberry Pi-entusiaster, men svenska it-företaget Extransit tycker att det saknas en bra skärmhållare. Med sin Picase Reopened tar de saken i egna händer.

– Jag har barn och är i 40-årsåldern. Det går inte att ha sladdar och kablar framme längre. Vi vill ha något som är hemmabyggt, men det ska se ut som att det är köpt, säger Tomas Blom på Extransit.

”De flesta chassin är mer eller mindre samma sak som en stor DIY-skylt, och det frusterar oss”, som de uttrycker det i sin kampanjfilm.

Läs också: Minidatorn Micro Bit är här – får Raspberry Pi att se ut som en jätte

Planerna på ett Raspberry Pi-chassi började redan för två år sedan, och deras skal är tänkt att rymma både datorn och den tillhörande sjutumsskärmen. Men den ska också passa till andra enkortsdatorer och skärmar med liknande mått.

chassi
Skärmen går att böja i tre led.

– Man ska inte behöva bygga allt själv, och just lådorna är svåra att få en snygg finish på, säger Tomas Blom.

Chassit har lite rum för extra tillbehör, ska gå enkelt att montera isär och skärmen går att vinkla i tre led.

Läs också: Pine 64 är här – kraftfullare och billigare än Raspberry Pi 3

Om Extransit lyckas nå målet på 85 000 kronor ska chassina börja levereras i augusti. Ett exemplar kostar 500 kronor att förbeställa på Kickstarter, och den färdiga produkten kommer att finnas i två färger – vilka är inte bestämt.

– Vår plan är att göra fler tillbehör på sikt, om den här kampanjen lyckas. Så att man får en chans att byta ut sina fabriksgjorda saker i hemmet mot snygga hemmabyggda saker, säger Tomas Blom.