Det som är smart med 3d-skrivaren Olo är att du redan har den dyraste komponenten i fickan. Med hjälp av en mobiltelefon som ljuskälla lovar företaget en nätt liten skrivare för en väldigt billig peng.

Läs också: Minidatorn Micro Bit är här – får Raspberry Pi att se ut som en jätte

Olo är en batteridriven 3d-skrivare som precis lanserats på Kickstarter för drygt 800 kronor. Den fungerar ungefär så här: välj vad du ska skriva ut i appen, fyll på med flytande plastharts och stoppa in mobiltelefonen i ett fack undertill. Skrivaren använder sedan ljuset från telefonens skärm för att härda hartset – och utskriften växer sakta fram.

olo
Så här fungerar Olo.

Appen ska fungera på Android, IOS och Windows-mobiler vid släppet, och själva chassit är byggt för att passa mobiltelefoner med skärmstorlek upp till 5,8 tum. Det betyder att även jättar som Iphone 6S+ och Galaxy A7 passar och den maximala utskriftsstorleken är 76 x 128 x 52 millimeter.

Läs också: Iphone-dödare på riktigt - roboten Liam plockar sönder Iphone i små bitar

Skrivaren visades upp för första gången på Makers Fair i New York i höstas, och verkar ha tagit nätet med storm. Den krossade kampanjmålet på Kickstarter på få timmar och i skrivande stund har Olo fått in runt 3,5 miljoner kronor från över 3 000 personer.