Det är många som använder sin Raspberry Pi för att återuppleva gamla retrospel, men få gör det lika snyggt som Youtubaren Wermy.

Hans Game Boy Zero är som namnet antyder en Raspberry Pi Zero som packas in i en första generationens Game Boy. Där är han inte unik, det är finesserna som får Wermy att sticka ut som en knivskarp hemmafixare.

Läs också: Uppfinningen som sågar stenhårt - nu kommer drönaren med inbyggd motorsåg

Det absolut coolaste han gjort är att löda om en Game Boy-kassett, och förvandla den till en sd-kortläsare. Det är ”lika tillfredsställande att sätta i kassetten och starta igång, som om det vore en riktig Game Boy”, säger han själv.

pikassett
På insidan av kassetten har Wermy lött fast ett sd-kort, och han har modifierat porten på konsolen så att den kan läsa det. Bild: Wermy.

Men det stannar inte där. Wermy har borrat hål för ytterligare två knappar på framsidan (självklart använde han gamla NES-knappar) och till och med lyckats fixa två minimala bumberknappar på konsolens baksida. En annan snygg detalj är att han fått originaluttaget till hörlurarna att fungera.

insidan
Det ser inte fullt lika prydligt ut på insidan som på utsidan. Bild: Wermy.

Game Boy Zero kör operativsystemet Retropie som är byggt för att emulera en mängd gamla spelkonsoler. Pi Zero klarar inte av de allra modernaste titlarna, men det ska gå fint att spela bland annat Super Nintendo och Game Boy Advance.

Läs också: Superdatorn DGX-1 är stor som en desktop, kostar en miljon och är ”lika kraftfull som 250 servrar”

Själva hårdvaran består i övrigt av en 3,5-tumsdisplay, ett 2 000mAh-batteri som ersätter AAA-batterierna och ett antal nyborrade portar för hdmi, micro-usb och usb.