Chrome OS kan snart komma att få ett enormt tillskott i appbutiken. Flera ledtrådar pekar på att Google håller på att bygga in stöd för Android-appar i operativsystemet.

I helgen har flera Reddit-användare upptäckt att en meny med alternativet “Tillåt att Android-appar körs på din Chromebook” flimrar förbi när de öppnar inställningarna. Den syns bara i den senaste utvecklarutgåvan av Chrome OS, försvinner genast och det går inte att klicka i rutan.

Nyfiken av rutan började en användare leta igenom källkoden och upptäckte en intressant rad som nämner Android-appar på Chrome OS: “Välj bland över en miljon appar och spel från Google Play att installera på din Chromebook”.

Läs också: Här är appen som stoppar ditt Facebook-missbruk

I dagsläget är apputbudet på Chromebooks inget att hänga i julgranen, men med stöd från hela Android-biblioteket blir det ändring på det. Google har sedan tidigare försökt porta fler appar till Chrome OS med hjälp av Android Runtime for Chrome, arfc, en mjukvarulösning för att köra Android-appar i Chrome OS. Ars Technica skriver att det verkar som att de nya rader i källkoden handlar om en rejäl utbyggnad av arfc.

Google själva har inte kommenterat uppgifterna, men med utvecklarkonferensen Google I/O några veckor bort har företaget garanterat en rad nyheter i rockärmen.