På kärnkraftverket i tyska Gundremmingen har man hittat flera virus i ett datorsystem, rapporterar Reuters.

Enligt verkets ägare RWE är datorerna ifråga frånkopplade från nätet, och virusen ska inte ha utsatt verksamheten för några risker.

Läs också: Supervirus har stulit miljontals kronor från amerikanska banker

Den skadliga koden hittades i ett datorsystem som kör mjukvara för datavisualisering och används till utrustningen som är till för att flytta på kärnbränslet. Bland virusen som hittats finns W32.Ramnit och Conficker.

Det förstnämnda är en mask som kopierar sig själv mellan ihopkopplade enheter, och låter angripare utföra fjärrstyrda attacker på Windows-datorer. Conficker är en annan mask som började spridas redan 2008 och vid ett tillfälle var det mest spridda viruset någonsin. Även det gör det möjligt att fjärrstyra infekterade datorer över nätet.

Efter en genomgång hittade personalen ytterligare 18 infekterade usb-enheter runt om i kraftverket. Men ingen av dessa ska ha varit inkopplade i viktiga system.

Läs också: Saw-viruset raderar dina filer en i taget – tills du betalar

Den tyska it-säkerhetsmyndigheten, BSI, har inlett en utredning av händelsen, och RWE själva säger att de kommer att satsa på stärkt it-säkerhet efter incidienten.