I denna artikel:
Del 1: Smarta tips för den populära webbläsaren Chrome
Del 2: Tillägg och appar som gör Chrome till en ännu bättre webbläsare
Del 3: Så ändrar du utseende på Chrome med ett tema
Del 4: Webbläsarna som utmanar Chrome

Google Chrome har visserligen fått ta emot en del kritik för att den slösar med datorns minnesresurser, men det går ändå inte att komma ifrån att det är vår favoritwebbläsare. Den är svår att slå när det gäller snabbhet och flexibilitet. Här är några tips som gör ditt arbete i Chrome ännu mer effektivt.

google chrome

Fäst flikar så att de tar mindre plats
Gillar du att ha många flikar öppna samtidigt? Då kan det bli minst sagt trångt i menyraden, men det finns en lösning på problemet. Högerklicka på en öppen flik och välj “Fäst flik”. Då minimeras den och hamnar längst till vänster i menyraden. Du återställer flikarna genom att högerklicka på dem igen och välja “Lossa flik”.

google chrome
Chrome har många smarta kortkommandon.

Öppna en flik som du råkade stänga av misstag
Ibland råkar man stänga en flik av misstag. Vilken tur då att Chrome har en funktion för att öppna den igen. Du når den från Arkiv -> Öppna stängd flik igen eller genom att använda kortkommandot Control+Shift+T (Commando+Shift+T om du kör Mac OS).

google chrome

Har ditt favoritprogram ett Chrome-tillägg? Använd det!
Sannolikheten för att ditt favoritprogram har ett tillhörande Chrome-tillägg (kallas extension på engelska) är ganska stor. Bland våra favorittillägg kan nämnas Evernote, Microsoft Onenote, Wunderlist och Skype.

google chrome

Skriv ut med Google Cloud Print
Google Cloud Print är en smart funktion som låter dig göra utskrifter utan att gå via skrivarmenyn i Windows. Tjänsten erbjuder stöd för de flesta skrivare.

google chrome

Få tillgång till flikar som öppnats i andra enheter
Om du använder Chrome på flera olika enheter, till exempel en dator och din mobiltelefon, kan du dra nytta av funktionen som ger dig tillgång till flikar som nyligen öppnats på andra enheter. Tryck helt enkelt Control+H för att visa listan och välj sedan “Flikar från andra enheter”.

Läs också: Google Docs: 9 tips för att jobba mer effektivt i kontorssviten

Förstora text så att den blir mer lättläst
Det är enkelt gjort att öka textstorleken på en webbsida så att den blir mer lättläst. Håll inne Control och tryck + eller - på tangentbordet. Om du i stället trycker på 0 återställs textstorleken till grundinställningen. Om du har en Mac så trycker du Command i stället för Control. Om din dator har en pekskärm kan du zooma in genom att “nypa” direkt på skärmen.

google chrome

Starta Chrome med dina favoritsajter
Du kommer snabbare igång med dagens arbete genom att låta Chrome automatiskt öppna dina favoritsajter varje gång du startar programmet. Gå till Inställningar->Vid start och bocka för “Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor”. Sedan väljer du helt enkelt vilka sajter som ska öppnas automatiskt.