Med rätt tillägg och appar kan du anpassa Chrome till dina arbetsuppgifter och specifika behov. Det finns tiotusentals tillägg att välja mellan, men vi har valt ut några favoriter nedan.

1. Boomerang for Gmail
Med det här tillägget får Gmail flera nya funktioner. Du kan välja att schemalägga e-postutskick så att de går iväg vid lämplig tidpunkt, till och med när du inte själv har datorn igång. Här finns också en spårningsfunktion som gör det enkelt att hålla koll på när du får svar på viktiga e-postmeddelanden. Boomerang-tillägget är gratis att använda förutsatt att du inte är i behov av att skicka mycket stora mängder e-post. Läs mer om Boomerang.

2. Zoho Writer
Det ligger förstås nära till hands att nyttja ordbehandlaren i Google Docs när man använder Chrome, men ett kraftfullt alternativ som du bör ta en titt på är Zoho Writer. Om du tidigare skrivit dina texter i Word kommer den här appen kännas bekant. En bra egenskap är att du kan fortsätta jobba även om internetanslutningen går förlorad. Läs mer om Zoho Writer.

Läs också: Google fimpar Chrome-appar för Windows, Mac och Linux

3. StayFocusd
Det här är tillägget för dig som har en tendens att lägga alltför mycket tid på onödigt surfande. StayFocusd låter dig helt enkelt bara lägga viss tid på en sajt, sedan blockeras den så att du inte kommer åt den under resten av dagen. Inställningsmöjligheterna är stora: blockera sajter, subdomäner, specifika sidor eller en viss typ av innehåll, som video eller bilder. Vi garanterar att du kommer att bli mer produktiv.

stayfocusd

4. Polarr Photo Editor
Det här bildredigeringsprogrammet släpptes nyligen i version 4 och erbjuder alla de funktioner du känner igen från väsentligt dyrare program, till och med stöd för hantering av raw-format. Läs mer om Polarr.

Polarr
Polarr Photo Editor.

5. The Great Suspender
Brukar du också ha många flikar öppna samtidigt i Chrome? Om alla är aktiva kan de sluka massor av datorkraft och arbetsminne. Det här smarta tillägget ser till att inaktiva flikar försätts i viloläge. När det ska ske kan du enkelt ställa in själv. Läs mer om The Great Suspender.

Läs också: Nu vill Microsoft ge dig betalt för att surfa med Edge

6. Evernote Web Clipper
Omåttligt populära Evernote är en populär app för att samla ihop och sortera information och bokmärken. Med det här Chrome-tillägget blir det busenkelt att spara allt intressant du stöter på när du surfar på nätet så att du sedan kommer åt det från alla dina enheter. Läs mer om Evernote Web Clipper.

hover zoom

7. Hover Zoom+
Det här tillägget zoomar automatiskt in på bilder/videor som du placerar muspekaren på, så att du får en bättre förhandstitt. Hover Zoom+ fungerar med ett stort antal olika sajter, däribland Facebook, Amazon, Youtube, Flickr, Reddit och Twitter.

Läs mer om Hover Zoom+.