Webbläsarna som utmanar Chrome

Firefox

Mozilla har kanske sett sina glansdagar, och har definitivt tappat andelar på webbläsarmarknaden, men Firefox kämpar vidare. Fördelen med en välbeprövad webbläsare är att den, precis som Chrome, har ett enormt bibliotek av insticksprogram.

Här kan du ladda ned Firefox (Windows, Mac, Linux). 

Opera

Den norska uppstickaren jobbar hårt för att slå sig in på marknaden. Webbläsaren har det senaste året fått en rad nya funktioner som strömsparläge, inbyggd vpn-tunnel och automatisk annonsblockering.

Här kan du ladda ned Opera (Windows, Mac, Linux). 

Microsoft Edge

I och med Windows 10 Anniversary Update fick Edge äntligen stöd för tillägg, men utbudet är fortfarande minimalt. Å andra sidan verkar Edge vara ett hyfsat batterivänligt program, så det kan vara värt ett försök. Det är åtminstone ett fall framåt från Internet Explorer.

Webbläsaren ingår i Windows 10.

Safari

Eftersom Apple sedan länge slutat släppa Safari till pc är webbläsaren bara ett alternativ för Mac-användare. Men där är Safari fortfarande en stark utmanare till Chrome, inte bara för att webbläsaren kommer förinstallerad.

Webbläsaren ingår i Mac OS X. 

Tor

Det är svårt att säga att Tor är en riktig konkurrent, men det är ett bra komplement om du vill surfa säkert och anonymt. Enkelt förklarat skickar webbläsaren din trafik genom ett världsomspännande nätverk av datorer, så att din ip-adress inte går att spåra.

Här kan du ladda ned Tor (Windows, Mac, Linux).