Med en Knocki på valfri yta i ditt hem kan du knacka på väggen för att tända lamporna, byta kanal eller snooza en stund till. Håll tyst och ta mina pengar, verkar vara den instinktiva reaktionen på Kickstarter.

På en timme drog Knocki in sina efterfrågade 35 000 dollar, och mindre än ett dygn senare har siffran mångdubblats. Kanske beror det på att det är så roligt att namnet uttalas precis likadant som den potatisbaserade pastasorten gnocchi.

Läs också: Framtiden är här, nu kan du köpa uppkopplade Lego-bitar

Knocki är en liten dosa som går att fästa på valfri yta och som kan programmeras för att känna igen upp till tio olika knackningsmönster. För varför använda fjärrkontrollen när du har vardagsrumsbordet?

knocki
Bild: Knocki.

Tillverkarna lovar också att Knocki ska kunna skilja på vanligt oväsen och medvetna knackningar. Själva dosan drivs med vanliga AAA-batterier.

Dosan kopplas upp med wifi och du ställer in gesterna med hjälp av en app som finns till Android och IOS. Knocki har stöd för en rad internet of things-produkter som IFTTT, Nest, Philips Hue och Samsung Smartthings, samt appar som Spotify och Gmail.

Läs också: Finansierade 3d-skrivare på Kickstarter – men lade stålarna på att bygga sig ett hus

Fullpriset på Knocki ligger på 99 dollar, dryga 800 kronor, och om allt går som det ska är dosan klar för leverans i december.