1. Android-appar som inte behöver installeras
Glöm installerade appar. Android Instant Apps låter dig köra applikationer från butiken omedelbart.
– På nätet klickar du bara på en länk och landar på en hemsida. Det är ett klick, och sedan landar du efter ett par sekunder. Tänk om du kunde köra appar på ett klick? Det är det vi jobbar på, förklarade produktchef Ellie Powers under presentationen.
Läs också: Google översätter text i alla appar - direkt i appen
Om någon skickar över en länk till en app, räcker det med att klicka på den för att landa i själva appen – utan någon installation på enheten. Det fungerar genom att applikationerna delas upp i moduler efter funktion, så att Google Play bara behöver ladda ned den del av appen som länkas till för att du ska kunna öppna den.
Instant Apps ska släppas under 2016 och kräver inte Android N, utan ska fungera hela vägen tillbaks till Jellybean.
2. En Google-assistent i Google Home ska göra ditt hem smartare

Google har visat upp en AI för hemmet som helt klart påminner mer om Amazons Echo än om den i filmen Her.
Home använder sig av en mjukvara som heter Google Assistent, en artificiell intelligens som både kan svara på direkta frågor och ska kunna lära sig vad du gillar och exempelvis rekommendera en bra film.
Läs också: Siris smarta syster Viv lockar både Facebook och Google
Enheten har en inbyggd högtalare som både kan berätta hur varmt det är ute, eller spela musik från Google Music eller en lokal Android-enhet. Home kan kopplas upp mot andra smarta prylar i hemmet och fungera som en hubb som styr dem via dina röstkommandon.
Google Home släpps senare under året, och Google Assistent är tänkt att användas i en rad olika enheter – från mobiltelefoner till bilar.
3. Daydream är Googles svar på Oculus Rift

Google har predikat virtual reality med budgetheadsettet Cardboard i två års tid, men nu är det dags för de riktiga grejerna. På Google I/O visade teknikjätten upp sin nya vr-plattform Daydream.
I centrum står headsettet med samma namn. Tvärtemot ryktena är det inte ett helt fristående headset, utan kräver precis som Samsung Gear VR en mobiltelefon för skärmen och datorkraften. När systemet släpps i höst kommer Samsung, HTC, LG, Huawei och flera andra tillverkare att ha "Daydream-klara" telefoner ute på marknaden.
Läs också: Virtual reality ska revolutionera spelbranschen – hänger det svenska spelundret med?
Google släpper även en handkontroll, som är snarlik den som säljs ihop med Oculus Rift.
Google bakar ihop Daydream med Android N, och ger del mobila operativsystemet ett vr-läge med stöd för notiser, röstkommandon och minimal fördröjning.
Eftersom headsettet blir mobilbaserat blir det ingen direkt konkurrent till HTC Vive och Oculus Rift, men skulle kunna bli mer lättillgängligt om priset är rätt och tillräckligt många telefoner har stöd.
4. Allo och Duo är Googles senaste chattjänster
Google visade upp två nya chattappar på I/O med olika användningsområden.
Allo är en chattapp som släpps både till Android och IOS i sommar. För den hemlighetsfulle har Allo en inkognitofunktion, likt den i Chrome, där meddelanden kan skickas anonymt, med obruten kryptering och tas bort så fort konversationen stängs.
Duo är en videochatt, som gissningsvis kommer att ersätta Google Hangouts på sikt. Det som särskiljer Duo är en funktion som heter "knockknock", vilket gör att du ser den som ringer redan innan du svarat. Det kanske är bra för att se om motparten verkar på bra humör?
Läs också: Bottar är de nya apparna – därför pratar alla om nya plattformstrenden
Båda apparna har Google Assistant inbyggt som lär sig ditt chattmönster och kan föreslå snabba svar, vilken emoji du vill använda och andra livsviktiga saker.
En annan trevlig funktion är att båda apparna knyter ditt konto till ditt telefonnummer istället för till ett Google-inlogg. Du har alltså omedelbart tillgång till alla kontakter på telefonen som använder tjänsterna.
5. Mycket nytt i Android Wear 2.0

Googles operativsystem för smartklockor får sin största uppdatering hittills med nya funktioner för bland annat meddelanden och träning.
En häftig funktion är att klockan automatiskt känner av när du börjar springa eller cykla, och startar igång valfri träningsapp. Du behöver aldrig mer oroa dig för att ett träningspass inte loggas.
Läs också: Här är de 4 största flopparna från tidigare års Google I/O
Klockorna får också ett nytt tangentbord, stöd för handskrift och en artificiell intelligens som lär sig av hur du skriver och kan autogenerera "smarta" svar.
Android Wear 2.0 släpps som betaversion nu, och kommer att släppas till alla senare under året.
6. Du behöver inte köpa en ny bil för att använda Android Auto

Google lovar att Android Auto kommer att fungera i alla bilar. Systemet kommer att köras som en applikation i telefonen, istället för att byggas in direkt i bilens egen mjukvara.
Läs också: Här är prylen som översätter direkt i örat – som en babelfisk
Alla telefoner som kör Lollipop och senare kan använda Auto, och Google lägger samtidigt in stöd för navigationstjänsten Waze.
Android Auto ska släppas som öppen källkod så att biltillverkarna kan integrera så många funktioner de själva vill.
7. Inget nytt i Android N
Google verkar ha haft så fullt upp med galna AI-assistenter, virtual reality och chattappar att de nästan glömt bort det mobila operativsystemet. Om man inte räknar vr-stödet, förstås.
Läs också: Google har just släppt ett verktyg som heter Parsey McParseface
Istället väljer Google att uppgradera alfaversionen till en beta, och ber användarna att namnge operativsystemet. Det innebär att Android N har flera hundra procents chans att heta något i stil med Android Nachos McNachoface.