Det har gått ungefär ett år sedan Google presenterade Project Jacquard, ett system för att kunna sy in sensorer i textilier. I höst planeras en betatest av tekniken.

Tillsammans med Levis har Google tagit fram en jacka för cyklister som ska börja säljas nästa vår, efter att betatesten är klar.

Jackan har försetts med sensorer i ärmsluten och genom att klicka och svajpa kan cyklisten sköta appar på sin mobil – det handlar om exempelvis Google Play och Google Maps men det kan också röra sig om tredjepartsappar skriver Techcrunch.

Läs också: 20 år gammal teknik ska göra våra kläder till teknikplattformar - med Googles hjälp

Genom att exempelvis dra fingrarna upp eller ner över ärmslutet så kan musikvolymen höjas eller sänkas.

Sensorerna, som är laddningsbara, fästs vid ärmarna med en klämma, skriver CIO.com. 

Jackan ser i övrigt ut som de andra jackor som Levis designat just för cyklister. Den är tänkt att användas precis som en vanlig jacka, den knölas ner i en väska eller kastas över en stolsrygg. Den kan också gå i tvättmaskinen.

Läs också: Pojken med guldbyxorna på riktigt – kortjättarna vill göra dina kläder till betalkort

Vad kostar det då att få en smart jacka? Priset har det inte talats mycket om ännu men gissningen är att den åtminstone blir dyrare än Levis vanliga cykeljacka som kostar över 100 dollar, alltså dryga tusenlappen.

Förutom samarbetet med Levis arbetar Google också med företaget Cintas om gör olika typer av uniformer och arbetskläder.