Det är inte småpengar det handlar om när australiensiska polisen nu ska göra sig av med tidigare beslag av den digitala valutan bitcoin. Totalt rör det sig om 24518 bitcoin, vilket motsvarar ungefär 97,5 miljoner svenska kronor.

Men vem som var den förre ägaren är en väl bevarad hemlighet, skriver BBC. Företrädare för Ernst & Young som organiserar auktionen säger att valutan konfiskerats i samband med brottsutredningar, utan att närmare gå in på några detaljer.

Läs också: Craig Wright ger inte upp – ska inom kort övertyga oss om att han faktiskt skapade bitcoin

Kryptovalutan kan komma från en utredning i delstaten Victoria 2013, då en man greps misstänkt för att ha sålt droger på internet. Summan var ungefär 24500 bitcoin. Två år senare bekräftade myndigheterna med ansvar för att förverka beslag att de nyligen fått en sådan summa i sin ägo.

Polisen väljer att auktionera bort i stället för att sälja dem på bitcoinbörsen för att undvika att påverka marknaden negativt. Ekonomihistorikern Garrick Hileman vid Centret för alternativ finansiering i Cambridge säger till BBC att det bryts ungefär 4 000 nya bitcoin varje dag, som en slags belöning till de som möjliggör transaktionerna.

Läs också: ”Bitcoin nära en teknisk kollaps” – topputvecklare lämnar kryptovalutan

”Inställningen, generellt, är att de gånger 10 000 bitcoin säljs på en gång, påverkar det påtagligt priset”, säger han.

Auktionen kommer att vara öppen för budgivare från hela världen. Det är den första större försäljningen utanför USA. 2014 sålde federala poliskåren US Marshals en samling på 175 000 bitcoin som tidigare tillhörde grundaren av marknadsplatsen Silk Road.