Vem behöver antivirus och brandväggar när man kan stoppa cyberförsvaret i tangentbordet?

Silentkeys är ett tangentbord från företaget Preevio som låter dig surfa lugnt. Ombord finns en webbläsare baserad på Tor, och ett operativsystem baserat på Tails. Både är, som Preevio påpekar, mjukvara som självaste Edward Snowden rekommenderar.

Läs också: Stoppa utpressarna i tid – så skyddar du dig mot ransomware

När du kopplar in usb-sladden fungerar Silentkeys som ett vanligt tangentbord, men med ett knapptryck kommer två alternativ för ökad säkerhet.

Du kan välja att starta en webbläsare baserad på Tor som körs i en virtuell maskin från tangentbordet. Det betyder att den som vill angripa dig via webben inte kan komma åt resten av datorn.

silentkeys
Bild: Preevio.

Det andra alternativet är att starta om datorn med operativsystemet Satya. Det är en version av Linux-distributionen Tails där varje program körs i en separat virtuell maskin. Satya körs dessutom direkt på datorns ram-minne, resultatet blir att allt du gör nollställs när du startar om datorn på nytt.

Läs också: Här är de fem säkerhetsprogram som Edward Snowden litar på

För att kunna använda den lösningen rekommenderar Preevio att datorn har minst 2GB ram, och en processor som snurrar på i 1,5GHz. Tangentbordet fungerar ihop med OS X, alla Windows-versioner från XP och de flesta Linux-versioner.

Silentkeys säljs via Kickstarter, och ett par dagar in i kampanjen är de bara knappa 10 000 dollar bort från målet på 50 000 dollar.