Tänkande robotar, datorer i fickan och virtuell verklighet. Mycket av tekniken från dåtidens framtidsvisioner har blivit verklighet, men den mest ikoniska saknas fortfarande – den flygande bilen. Fast det finns de som kämpar.

Google-grundaren Larry Page ska ha investerat stora summor pengar i två startupföretag som jobbar hårt med att utveckla flygande bilar, rapporterar Bloomberg.

Läs också: Googles dödsknapp ska hindra robotarna från att ta över världen

Det första, Zee.Aero, grundades 2010 och ligger ett stenkast från Googles högkvarter i Mountain View, Kalifornien. Idag har företaget nästan 150 anställda, och Larry Page har personligen investerat över 100 miljoner dollar i projektet.

Företaget har patent på ett par versioner av flygande bilar, och små konceptmodeller ska ha setts provflyga nära kontoret skriver Bloomberg.

En liten bit därifrån jobbar runt ett dussin ingenjörer hos Kitty Hawk på sin egen variant av en flygande bil. Också de med hjälpa av Larry Pages pengar, och Sebastian Thrun, som lett Googles utveckling av självkörande bilar, har posten som styrelseordförande.

Läs också: Nästa år kommer Volvos självkörande bilar – om lagen hänger med

Flygande bilar brukar i regel avfärdas som en opraktisk dröm hämtad ur science-fiction-visioner av framtiden. Men kanske är tekniken snart här. Bloomberg skriver att runt ett dussin företag i världen jobbar med sina egna lösningar, och att Larry Pages båda företag ligger i framkant.

Larry Page själv har inte velat kommentera sina investeringar.