Den amerikanska säkerhetstjänsten NSA vill kunna övervaka uppkopplade pacemakers och annan biometrisk utrustning, skriver The Intercept.

Under en militärkonferens i slutet av förra veckan ska myndighetens högste chef Richard Ledgett sagt att NSA "för tillfället tittar vi på det ganska teoretiskt ur ett undersökande perspektiv".

Han beskriver uppkopplad medicinsk utrustning som ett möjligt "verktyg i verktygslådan". På frågan om internet of things är en säkerhetsmässig mardröm eller en guldgruva för övervakare svarade han "båda".

Läs också: Studenter hackade pacemaker och tog död på människa - i simulator

– Eftersom mitt jobb är att tränga in i folks nätverk är komplexiteten på min sida. Första gången du uppdaterar mjukvaran tillför du sårbarheter, eller snarare fler variabler. Det är bra ur ett intrångsperspektiv, sa Richard Ledgett.

Men det är inte speciellt bra för allmänheten om pacemakers är sårbara för intrång. Får fel person kontroll över den kan det få ödesdigra konsekvenser. I höstas fick forskare vid University of South Alabama stora rubriker efter att de lyckats "döda" en testrobot genom att hacka en uppkopplad pacemaker.