Bilar, cyklar, mopeder och motorcyklar – det har varit våra transportmedel i åratal. Men nu exploderar utvecklingen och i framtiden kan våra städer trafikeras av helt andra typer av fordon. Självkörande bilar, drönare och svävande skateboards är redan på gång.

Och nu har Yamaha skapat ett nytt koncept med två nya fordon för stadsbruk. De har designats för transportbehoven på den japanska ön Omishima i samarbete med unga arkitekter och de boende där.

Fordonen är självklart eldrivna och tanken är att de ska omsluta dig på samma sätt som dina kläder.

Läs också: Framtidens färdmedel har anlänt - här är 8 häftiga Hyperloop-kapslar

Och det är i sådana termer som Yamaha också beskriver dem.

Det ena, 05Gen, ska kännas som att gå under ett paraply – med ett tak men öppet i sidorna så att du kan prata med människor som passerar runtom.

05Gen
05Gen.

Det andra fordonet, 06Gen, ska ha vardagsrumskänsla med soffliknande säten.

I motsats till de flesta andra fordon är det heller inte farten som är säljargumentet. Nej, i stället för att tala om hur snabbt det går att accelerera så är det just den låga hastigheten som betonas - möjligheterna att få kontakt med människor runtom medan man färdas.

Läs också: Elon Musk samlar sitt imperium – vill slå ihop Tesla och Solarcity

Sugen? Nja, det är långt ifrån säkert att Yamaha verkligen kommer att tillverka något av de fantasifulla fordonen. Företaget har varken uttalat sig om det eller gett några detaljer kring sådant som hastighet eller laddningstid. Men har du vägarna förbi Japan finns de utställda på Toyo Ito Arkitekturmusem på Imbari på än Omishima från nästa vecka.