En enorm hackerattack skakar bitcoinvärlden. Någon har under natten svensk tid brutit sig in i den Hong Kong-baserade handelsplatsen Bitfinex och stulit 119 756 bitcoin till ett värde av drygt 550 miljoner kronor, rapporterar Bloomberg.

Efter stölden har Bitfinex valt att stänga sin växlingsverksamhet och uppger i ett uttalande att de polisanmält intrånget. Företaget hävdar själva att de är världens största handelsplats för bitcoin, och det är ännu oklart om kunderna kommer att få sina pengar tillbaka.

Läs också: Craig Wright ger inte upp – ska inom kort övertyga oss om att han faktiskt skapade bitcoin

"Längre fram i utredningen kommer vi att undersöka olika möjligheter att hantera kundernas förluster", skriver Bitfinex.

Nyheten om stölden fick bitcoinkursen att hamna i fritt fall under några timmar och den rasade från dryga 600 till strax över 500 dollar. Men under morgonen har den stabiliserats på kring 540 dollar per bitcoin, enligt Coindesk.

Stölden från Bitfinex är den största som skakat kryptovalutan sedan börsen Mt. Gox kollapsade för två år sedan. Då försvann bitcoins till ett värde av åtskilliga miljarder kronor.