Än har inte svallvågorna lagt sig efter att den utpekade grundaren av Kickass Torrents greps för några veckor sedan. Trackersajten stängdes och användarna fick söka sig annorstädes. Inte nog med det, häromveckan stängdes världens största sökmotor för pirater Torrentz-eu. Varför? Det är fortfarande oklart.

En olycka kommer som bekant sällan ensam. Med två så stora aktörer borta från piratmarknaden fanns det luckor att fylla. Och kloner av sajterna dök snabbt upp. Men alla ville inte föra vidare arvet från Kickass Torrents, skriver The next web.

Läs också: The Pirate Bay tillbaka på tronen – är åter nätets största torrentsajt

Den populära klonen Kat.am har åter gjort entré på nätet, men denna gång med målsättningen att stjäla användarnas kreditkortsuppgifter. För det var inte länge sedan sajten försvann efter att filmbranschen vänt sig till myndigheterna för att få bort domänen från nätet.

Vid första anblicken märks inga konstigheter. Sajten ser ut som en fullt fungerade spegelsajt till Kickass Torrents. Men skenet kan bedra. Försöker användaren ladda ner en torrent-fil uppmanas hen att starta ett gratiskonto. Därefter att ange sina kreditkortsuppgifter. Något som originalet aldrig gjort.

Det har spekulerats, bland annat hos Torrentfreak, kring att domännamnet kat.am blev tillgängligt igen efter att de armeniska myndigheterna stängde sajten och plockades upp av personer som hade andra syften än att sprida torrentfiler.