En hackerliga som kallar sig Shadow Brokers påstår sig auktionera ut några av NSA:s mest avancerade cybervapen. Men om de lyckats göra intrång hos myndigheten är det inget unikt, skriver visselblåsaren Edward Snowden i en serie tweets.

Av Snowdens något kryptiska tweets framgår att han tror att intrånget skett i en av NSA:s ledningsservrar, de som används för att styra myndighetens botnätverk och malwareprogram.

NSA själva hackar regelbundet motståndarnas ledningsservrar, och övervakar dem för att kunna stjäla andra länders hackerverktyg. Den här gången verkar någon annan gjort samma sak mot dem, tror Edward Snowden.

Läs också: Liga påstår sig hackat NSA – säljer cybervapen till högstbjudande

Men inte ens det är något nytt. Det som är nytt är att hackarna skämmer ut NSA offentlig.

"Vad är nytt? Det är inget nytt med att en av NSA:s malwareservrar blivit hackad av en rival. Att en rival visar upp för offentligen att de gjort det, det är nytt", skriver Edward Snowden på Twitter.

Denna någon är, enligt Snowden, med tanke på "omständigheterna och notorisk kunskap" sannolikt Ryssland. Han tolkar den offentliga förödmjukelsen som en diplomatisk varning till USA.

"Den här läckan är förmodligen en varning att någon kan bevisa att USA ligger bakom alla de attacker som kom från den här malware-servern", fortsätter han.