"Byt ditt Spotify lösenord", inleds mejlet. Men även om brevet med den särskrivna rubriken är snarlikt många av de bluffmejl som cirkulerar är det faktiskt på riktigt den här gången.

Företagets säkerhetsavdelning har upptäckt att "några" av deras kunder förekommer i den senaste tidens enorma lösenordsläckor. Därför har dessa användares lösenord på Spotify nollställts.

Läs också: Enkelt att skicka bluffmejl från svenska storföretag

"Spotify har inte upplevt ett säkerhetsintrång och vår användardata är säker. Vi är dock uppmärksamma när vi hör om ett intrång hos andra onlinetjänster och tar vid förebyggande åtgärder för att hjälpa våra Spotifyanvändare att skydda sina uppgifter när de sker", skriver Spotify i ett mejl till IDG.se

Spotify uppger att deras säkerhetsavdelning bevakar sajter som Pastebin för att hålla koll på läckta inloggningsuppgifter. De går sedan in och nollställer lösenorden för de användare som har använt samma inloggningsuppgifter på Spotify som på de hackade tjänsterna.

Läs också: Gratisanvändare, se upp! Mystiska pop-ups sprider virus i Spotify

Spotify har inte gett svar på hur många konton det rör sig om, men många har delat bilder på mejlet i sociala medier. Det verkar ha skickats ut både på svenska och på engelska.

Du kan alltså lugnt byta lösenord, men se upp för de många andra Spotify-bluffar som cirkulerar på nätet.