Dopbox informerar via mejl om att alla användare som kört samma lösenord sedan 2012 måste byta ut det nästa gång de loggar in.

Om du fått mejlet beror det inte på att någon försökt ta över ditt konto, de skickas ut som en förebyggande åtgärd till alla Dropbox-användare med gamla lösenord. Orsaken är att Dropbox säkerhetsavdelning upptäckt att en fil som innehåller inloggningsuppgifter till tjänsten cirkulerar på nätet.

Läs också: Hackare säljer lösenord till 117 miljoner Linkedin-konton 

Uppgifterna, som består av e-postadresser och krypterade lösenord, tros vara hämtade från 2012, då Dropbox larmade om att vissa användares inlogg hade stulits. Det finns dock inga bevis på att uppgifterna använts för att logga in på någons konto, skriver Dropbox i ett blogginlägg.

De senaste månaderna har flera enorma databaser med lösenord publicerats på nätet. Många av de härstammar från flera år gamla dataintrång, som de 117 miljoner Linkedin-lösenord som släpptes på nätet i mitten av maj.

Tidigare i veckan reagerade Spotify på lösenordsläckorna genom att be alla användare som förekommer i dem att byta ut sina lösenord.