Över ett och ett halvt år har gått sedan polisen slog till mot flera platser i landet, med resultatet att ett antal fildelnings- och streamingtjänster släcktes ner. En av dem var Dreamfilm. Och efter dryga 18 månaders förberedelser är åklagare Mats Ljungqvist nu redo att väcka åtal.

Läs också: Ska operatörer tvingas blockera piratsajter som Pirate Bay? Nu avgörs det i rätten.

De fyra männen, alla mellan 25 och 35 år gamla är misstänkta för att på olika sätt gjort sig skyldiga till brott mot upphovsrättslagen. Detta ska enligt åtalet gälla 45 filmverk som gjorts tillgängliga genom länkning. En av männen misstänkts för att ha administrerat sajten samt varit ägare av domänen, en annan för att ha tagit del av och förmedlat annonsintäkter, en tredje för att ha tagit fram databasstrukturen. Den fjärde misstänkte mannen ska ha administrerat sidan och övervakat driften.

Som bevisning hänvisar åklagaren till den information som hittats i beslagtagna datorer, e-post-konversationer och kontoutdrag. Dessutom yrkar Mats Ljungqvist på att domännamnet dreamfilm.se förverkas från den nuvarande ägaren. Förverkas ska även drygt 900 000 kronor.

Rättegången väntas äga rum i Linköpings tingsrätt.