– Beskedet jag fått är att det är en ddos-attack, och det är lite olyckligt för syftet med sajten är att sprida information om fildelning, säger Spridningskollens talesperson Gordon Odenbark till IDG.se

Attacken tros ha inletts under fredagsmorgonen, och sajten har tidvis varit omöjlig att nå. Vid lunchtid jobbar organisationen fortfarande med att stabilisera sajten, och hoppas att ha den uppe igen under dagen.

Det var i går som Spridningskollen gick ut med att de kommer att börja skicka skadeståndsanspråk till personer som laddat ned filmer och tv-serier via torrentsajter som The Pirate Bay. De säger sig ha kartlagt uppemot 1 000 personer som kan räkna med ett skadeståndskrav på 2 000 kronor under den närmaste månaden.

Beskedet har mött starka reaktioner, och Gordon Odenbark är inte förvånad över dagens attacker.

Läs också: Nu får svenska fildelare skadeståndskrav i brevlådan – 2000 kronor för en film

– Inte egentligen. Jag förstår att det är en het fråga, och det behövs inte så många teknikkunniga för att dra igång något sådant här, säger han.

Vad tycker du om kritiken ni fått?
– Det finns inget ädelt med att fildela. De är sårade människor, och jag förstår dem till viss del. Även jag är för att så mycket som möjligt ska vara fritt på nätet, så länge man inte tar någon annans egendom.