Bråkmakaren John McAfee har råkat i luven med Intel. I en stämningsansökan kräver antivirusmiljardären att chippjätten låter honom använda sitt efternamn som företagsnamn igen.

2011 betalade Intel nära 7,7 miljarder dollar för säkerhetsföretaget McAfee, men för ett par år sedan döptes bolaget om till Intel Security.

I maj i år gick John McAfee in som ordförande och vd för bolaget MGT Capital Investments, ett företag han planerar att döpa om till "John McAfee Global Technologies". Men där har Intels jurister sagt ifrån.

Läs också: Så blir första året med John McAfee som USA:s president

Teknikjätten menar att det är varumärkesintrång, medan John McAfees ombud skriver i sin stämningsansökan att han "aldrig gått med på att skriva över rätten till sitt eget namn [...] eller gått med på att begränsa sin rätt att göra affärer i sitt eget namn".

Det har spekulerats i att Intel planerar att sälja av sin antivirusmjukvara. Bloomberg skriver att det är en anledning till att chippjätten håller så hårt i namnet McAfee, det skulle kunna öka värdet vid en eventuell försäljning.

John McAfee har haft ett hektiskt år där han både försökt bli vald som libertarianernas presidentkandidat i USA, och lovat att hacka Iphone åt FBI. Han har inte lyckats med någon av föresatserna, men kanske kan han åtminstone återfå rätten till sitt efternamn.