"Vi har upptäckt avvikande aktivitet på ditt OKQ8-kreditkort", inleds bluffmejlet som ser ut att komma från bensinbolaget.

För att vara ett bluffmejl är brevet ovanligt välformulerat och skrivet på ordentlig svenska, men lita inte på det för den sakens skull. Det verkar röra sig om bedragare som vill lura till sig dina kortuppgifter.

Läs också: Därför har du fått ett mejl där Spotify ber dig byta lösenord

"Vi fick de första rapporterna vid 16-tiden den 6 september och gick då genast ut i våra egna kanaler och informerade om detta samtidigt som vi uppmanade våra kunder om att aldrig lämna ut personliga uppgifter per mail", skriver OKQ8 i ett mejl till IDG.se.

Företaget har fått rapporter om att både personer som är och inte är kunder hos dem fått utskicket. Avsändaren är en epostadress som innehåller ordet "okq8", men slutar inte på "@okq8.se" som är företagets domännamn.

Läs också: Enkelt att skicka bluffmejl från svenska storföretag

De kan i nuläget inte svara på om mejlet innehåller eller länkar till något virus eller ransomware, vilket är vanligt förekommande i bluffmejl. Men för säkerhets skull bör du undvika att öppna bilagor eller länkar som finns med i mejlet.