Det var ordentligt tryck på svenska Twitter i onsdags kväll när Apple täckte av sin nya Iphone. Mycket handlade om avsaknaden av hörlursjacket – och det möttes med negativa och syrliga reaktioner.

Detta enligt omvärldsbevakningsföretaget Observify som på uppdrag av IDG.se bevakade hur Apples event bemöttes i sociala medier.

– Det var ganska segt intresse dagarna innan lanseringen, men under lanseringen sköt det fart och totalt hade Iphone 7 runt 4000 omnämnanden på Twitter i Sverige, vilket är en hög siffra, säger chefsanalytikern på Observify Dennis Engkvist.

Läs också: Därför dödade Apple hörlursjacket i Iphone 7

Dennis Engkvist berättar också att reaktionerna var uppdelade i två kategorier.

– Det var två stora grupper. Den ena handlade om hörlursjacket – och där var reaktionerna i stort sett rakt igenom negativa. Eller man kan säga att det var en syrlig och cynisk ton.

– Den andra gruppen riktade sig mot operatörerna – och ville vet hur man går till väga för att beställa och köpa telefonen. Så ur det perspektivet var det ett läger som var negativt och ett som var positivt.

En annan sak som Observify noterade var att Iphone 7-lanseringen drog igång ytterligare en diskussionen på Twitter – kring Android 7, som plötsligt tog fart under torsdagskvällen.

Här är två av de mest spridda tweetsen: