Att framtidens bilar kommer att kunna styra sig själva i någon utsträckning är de flesta överens om, men startupen Comma.ai vill ge autopilot till bilarna som redan finns på marknaden.

Mot slutet av året släpper företaget sin Comma One, en anordning som gör din bil självkörande för ett inköpspris på 999 dollar – runt 8 500 kronor – och en månadskostnad på ytterligare drygt 200 spänn, rapporterar Techcrunch.

Läs också: Nästa år kommer Volvos självkörande bilar – om lagen hänger med

Den lilla gröna lådan ersätter backspegeln i bilen, och använder en kamera och bilens egna sensorer för att hålla avståndet och hastigheten och se till att bilen ligger i rätt fil. Filbyte finns inte med i betaprogrammet, men kommer att släppas senare.

– Det är inte en självkörande bil du kan sms:a eller sova i. Det finns inte på riktigt. Det här är en resa från Mountain View till San Francisco utan att lyfta ett finger, säger företagets grundare superhackaren George Hotz.

Han hävdar att deras autopilot i nuläget är "i nivå med" Teslas.

Till en början släpps Comma One i en ytterst begränsad upplaga och kommer att fungera på bilar från Honda och Acura med inbyggd körassistans.

Läs också: Efter dödsolyckan – Elon Musk vässar säkerheten i Teslas autopilot

Comma One har lärt sig köra med hjälp av en dashboardkamera-applikationen Chiffr som samlat in data från hundratals förare världen över.

Det låter som ett väldigt väldigt litet tal, jämfört med hur många som "betatestar" Teslas autopilot i verkliga livet. Å andra sidan är det en självkörande bil till priset av en ny Iphone och ett par Netflix-abonemmang – vad skulle kunna gå fel med det?