Tesla lovar att Model S P85D med tillägget "insane mode" ska leverera 700 hästkrafter, men istället för galenskap får kunderna fått nöja sig med sansade 469 hästkrafter.

126 norrmän som köpt bilen känner sig blåsta av Elon Musks elbilsföretag, och har därför lämnat in en grupptalan mot Tesla, skriver DN.no.

Läs också: Nytt batteri gör Elon Musks senaste Tesla rekordsnabb

– Vi har köpt en bil som marknadsförts med 700 hästkrafter, och gjorde 0-100 kilometer i timmen på 3,3 sekunder. Men så visade det sig att Tesla uppgett 700 hästkrafter som hypotetiskt när bilen inte drevs av batteriet utan av en extern strömkälla som kan ge 500 000 watt rätt in i motorn, säger Tesla-ägaren Frode Fleten Jacobsen till DN.no.

– Det är ju meningslöst. Här har Tesla uppgett ett antal hästkrafter som inte går att uppnå på vägen på grund av begränsningarna i batteriet

Läs också: Forskare hackade Tesla Model S – kunde styra bilens bromssystem

Om de 126 får rätt kan det stå Tesla dyrt. Forbrukertvistutvalget, Norges motsvarighet till Allmänna reklamationsnämnden, har redan tilldelat sex norska Tesla-ägare prisavdrag på mellan 23 000 och 50 000 norska kronor för uteblivna hästkrafter.