Musiktjänsten Spotify ser ut att vara i trubbel. Från flera håll rapporterar användare att det i gratisversionen sprids virus via annonser. Problemet tycks drabba just gratisanvändarna och då tjänsten används i desktop.

Att döma av kommentarerna musiktjänstens forum tvingas webbläsaren gång på gång att öppna ett nytt fönster, som leder till en sida med annonser där virusangreppet väntar. I vissa fall ska det inte ens kräva någon aktiv handling av användaren för att viruset ska börja orsaka skada i systemet.

Läs också: Därför har du fått ett mejl där Spotify ber dig byta lösenord

I samma forum skriver Spotify att de håller på att se över vad som orsakar problemet och hur de ska bli av med det.

En användare skriver att att annonser slumpartat dyker upp i webbläsaren när Spotify är i gång. Ibland händer det inte på flera timmar, ibland var tredje minut. Även på Twitter har problemen uppmärksammats.

Till en början såg det ut som sårbarheten bara fanns i Windows 10. Men efter det har rapporter från användare med Ubuntu och MacOS också kommit in. 

Uppdatering: 

På torsdageftermiddagen skriver Spotify skriver i ett mejl till IDG.se att de uppmärksammat problemet och jobbar med att åtgärda det.

"Ett litet antal användare har upplevt problem med tvivelaktiga webbplats pop-ups i sina standard webbläsare som ett resultat av ett isolerat problem med en annons på vår gratistjänst. Vi har nu identifierat källan till problemet och stängt ner den. Vi kommer fortsätta att övervaka situationen", skriver Spotify.