En rykande Samsungtelefon stoppade ett plan från det amerikanska flygbolaget Southwest. Planet skulle flyga från Louisville till Baltimore igår morse lokal tid. Det resulterade i att samtliga passagerare och kabinpersonal fick lämna planet. Ingen ska dock ha kommit till skada.

Läs också: Samsungs nödlösning ska hindra Note 7 från att explodera

Så sent som förra månaden återkallades Samsungs Galaxy Note 7, efter flera rapporter om att telefonen börjat brinna och orsakat personskador. Och enligt sajten The Verge ska det ha varit en Samsung Galaxy Note 7 den här gången också som plötsligt börjat ryka ombord.

Telefonens ägare säger till The Verge att telefonen köptes den 21 september, vilket är efter att Samsung bytt till en ny version där batteriproblemen skulle ha åtgärdats. Där framkommer också at den ska ha varit avstängd, men plötsligt börjat ryka och gjort mindre brännmärken i flygplansgångens matta.

Läs också: Pixeltelefonen är här – men har den någon chans att ta sig in på företagen?

Från Samsungs håll har man kommenterat saken med att telefonen först ska granskas innan bolaget går ut med mer information.

”Det finns inga bevis på att den här incidenten är relaterad till den nya Note 7. Vi arbetar nu med myndigheterna och Southwest för att få tillbaka enheten och bekräfta orsaken”, konstaterar bolaget.