Raspberry Pi har redan tagit entusiasterna med storm, och nu verkar företagen stå på tur. Stiftelsen bakom kortdatorn har slutit avtal med NEC Display Solutions, som gör bildskärmar för professionellt bruk.

I januari släpper NEC nya versioner av sina storformatsskärmar som har en kortplats på baksidan för Raspberry Pi. Företaget marknadsför kortdatorn som ett billigt sätt att göra skärmarna mer intelligenta – på samma sätt som många använder en Pi hemma för att göra en dum tv-apparat smartare.

Läs också: Här är allt du behöver veta om minidatorn Raspberry Pi

– Genom att integrera Raspberry Pi med våra bildskärmar kommer vi kunna ge företag en avancerad lösning för både digital signage, streaming och presentationer samt för att förbättra den övergripande visuella upplevelsen till ett överkomligt pris, säger NEC:s marknadschef Stefanie Corinth i ett pressmeddelande.

Den modell som kan kopplas in i skärmarna är kommande Raspberry Pi 3 Compute Module. Den har inte fått något exakt släppdatum, men är tänkt att dyka upp mot slutet av året.

Compute Module är en mindre variant av Pi 3 och drivs av samma fyrkärniga 64-bitars arm-processor som storebrorsan, men saknar inbyggt wifi, berättade minidatorns skapare Eben Upton för IDG News i somras.

Läs också: Pixel ger Raspberry Pis operativsystem ett välbehövligt ansiktslyft

Prisnivån kommer att ligga strax under Pi 3. Den två år gamla Compute Module som finns på marknaden i dag kostar 24 dollar, mot Pi 3:s 35 dollar.

NEC ska även låta tillverka en skräddarsydd modell av Raspberry Pi som är anpassad för företagslösningar, men går inte ut med hur den kommer att skilja sig från standardvarianten.