Google vet nästan allt om dig, men sökjätten har hittills varit noggranna med att hålla dig anonym när de säljer annonser. Fast i somras ändrades policyn i allt tysthet, visar en granskning som Propublica gjort.
Google har byggt upp mur mellan användardatan och annonsavdelningen. På ena sidan finns all data som är knuten till dig och ditt användarnamn på Googles alla plattformar, på andra sidan finns den anonyma data som Google samlar in från kakor när du klickar runt på nätet.
Läs också: Google gör som Facebook: dödar kakorna och spårar dig överallt, hela tiden
Kakorna hanteras av Doubleclick, ett annonsnätverk som Google köpte upp 2007. I Googles användarpolicy har det varit tydligt att den informationen inte ska blandas med datan från ditt användarkonto. Alltså att dina surfvanor inte ska kunna kopplas ihop med vad du heter och vem du är.
Men den 28 juni i år ändrade Google formuleringen.

Som du ser står det numera att Google "kan associera din personliga information med din aktivitet på andra sajter och appar för att förbättra Googles tjänster och de annonser som levereras av Google".
Beskedet ligger i linje med en större strategi från Google. Sökjätten vill förlita sig mindre på cookies och istället spåra användarna via sina konton, precis som Facebook gör. Med kakorna får de bara information om hur du surfar från en enhet – genom att följa konton kan företaget samla allt du gör på jobbdatorn, hemdatorn, mobilen och surfplattan.
Läs också: Snowdens uppmaning: Radera omedelbart Google Allo
Det betyder att riktade annonser på nätet kan börja ta del av dina personuppgifter – om du godkänner det. Alternativet är förvalt på alla nya Google-konton, och företaget har försökt be befintliga användare att hoppa på tåget enligt Propublica.
En talesperson för Google skriver i ett mejl till Propublica att den nya användarpolicyn är tänkt att "matcha sättet som folk använder Google i dag: på många olika enheter".
Så hindrar du Google från att använda din personliga information
Google må ha raserat den virtuella muren mellan dina kakor och ditt konto, men du kan återuppbygga den.
Har du ett Google-konto som är skapat innan den 28 juni 2016 måste du själv ha godkänt att Google delar informationen. Har du ett nyare konto är alternativet förvalt.
Så här kontrollerar du dina inställningar:
1. Logga in på Google-sajten Mitt konto.
2. Klicka på "Personliga uppgifter och sekretess".
3. Scrolla ned till "Hantera din aktivitet på Google" och klicka på "Öppna aktivitetsinställningar" (eller klicka på den här länken när du är inloggad).
4. Är boxen "Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används" ikryssad? I så fall delar Google med sig av din användardata. Du kan stoppa dem genom att klicka ur rutan.
