Nej, det handlar inte om att handla förfalskade cd-skivor i en mörk gränd eller på darknet. Faktum är att piratskivorna säljs både på Amazon och andra onlinehandlare rapporterar Wall Street Journal. Och priserna ligger på nästan på samma nivå som originalen.

Musiktjänster som Spotify och Apple Music har vunnit mark på nätet och gjort att försäljningen av nedladdad musik minskat. Men försäljningen av cd-skivor har minskat i lägre takt.

Ett stort skivbolag uppger, enligt Wall Street Journal, att försäljningen av cd-skivor i en del europeiska länder planat ut medan försäljningen på Amazon rasat med 17 procent eller mer i år på grund av piratkopiorna.

Läs också: Har kassettskatten spelat ut sin roll? Nästan ingen privatkopierar längre enligt ny undersökning

För att få en bild av omfattningen så gjorde den amerikanska branschorganisationen Recording Industry Association of America en test i augusti i år.

De kollade helt enkelt igenom olika musikkategorier på Amazon och beställde de cd-skivor som rankade i topp. 44 av 194 cd-skivor som beställdes visade sig vara piratversioner, av dem skickades 18 direkt från Amazon och inte någon underleverarantör.

Den mest piratkopierade genren var Greatest hits-album, av dem var 28 av 36 fuskversioner.

Läs också: Musikindustrins nya måltavla: sajter som gör mp3-kopior av musik från Youtube

En talesperson från Amazon uppger att företaget har nolltolerans för förfaskningar och att de arbetar nära både skivmärken och distributörer för att komma åt dem som sysslar med det och stoppa piratkopiorna.