Det är den välkända hackern och utvecklaren Sammy Kamkar som ligger bakom Poisontap, som han byggt på pyttedatorn Raspberry Pi Zero. En maskin som Kamkar menar kan bryta sig in i en låst dator, så länge datorn i fråga har en browser öppen. Det skriver Motherboard.

"Den är helt automatiserad. Du pluggar in den och låter den sitta i en minut. Sedan är det bara att ta ut den och gå iväg. Du behöver inte kunna något", skriver Kamkar i ett blogginlägg.

Läs också: Här är allt du behöver veta om minidatorn Raspberry Pi

När Poisontap kopplats in via usb i sin måltavla lurar den datorn att dela med sig av all trafik, helt enkelt genom att låtsas vara internet. Till exempel ska den kunna stjäla sitt offers cookies, så länge de inte kommer från sidor med https-kryptering.

De experter som Motherboard varit i kontakt med medger att attacken fungerar, och att Posiontap utnyttjar det faktumet att en dator automatiskt utbyter data med en nätverksenhet som kopplas in.

Hur mycket skada Poisontap kan åsamka en dator kan variera, men maskinen visar tydligt att våra fysiska datorer inte är säkra bara för att vi låst dem.

Läs också: Microsoft: Ryska hackare utnyttjade säkerhetshålet som Google avslöjade

Blir du nervös över Poisontap så finns det några enkla sätta att skydda din dator, genom att antingen stänga av browsern eller hela maskinen när du går AFK.

Du kan också följa Sammy Kamkars tips, och helt enkelt täppa igen usb-portarna med cement.