Det är inte bara tjänster och funktioner som uppdateras med en knapptryckning när tillverkaren Tesla kommer med nyheter för sina fordon. En uppdatering av mjukvaran kan dessutom trimma elbilens prestanda. Vilket sker i en kommande uppdatering.

I december skickar Elon Musk och hans kollegor ut ett så kallat påskägg, en uppdatering som döljer en överraskning. Men så värst mycket till överraskning lär det väl i alla fall inte just denna delen bli. Och påskägg i december, snarare för tidig julklapp kanske? Men det gör ju inte uppdateringen mindre intressant.

Läs också: Laddning i taket – Teslas elbilar kan få inbyggda solceller

Den här gången gäller uppdateringen accelerationen i P100D-versionen av Model S och Model X, sedan respektive suv. Båda bilarna kommer nu gå från noll till hundra en tiondels sekund snabbare än tidigare. Det betyder, vilket Bloomberg lyfter fram i sin rapportering, att Model S nu accelererar snabbare än andra betydligt dyrare bilar som Bugatti Veyron 16.4 Grand sport vitess, men en prislapp på 2,25 miljoner dollar. Eller Ferrari LaFerrari som går på 1,42 miljoner dollar. Som en påminnelse kan sägas att Model S går på ungefär 135 000 dollar.

Den högre hastigheten finns tillgänglig genom Ludicrous-inställningen, och gäller både nytillverkade samt äldre modeller av P100D, skriver The Verge. 

Tidigare påskägg har bjudit på effektfulla tillägg. Som att göra om grafiken på kontrollskärmen så den såg ut att komma från James Bond bil i Älskade spion från 1977. Eller kanske kommer ni ihåg när de gjorde om skärmen för filkörning till en regnbågsväg i Mario Kart-stil. De vet hur de håller sina kunder på gott humör.