Det är sajten Cnet som rapporterar om en studie som gjorts av forskare vid universiteten i Lincoln och Lancaster, där resultatet visar att Iphoneanvändare är mindre ärliga än de med Android.

"Iphoneanvändare visar lägre nivåer av ärlighet och ödmjukhet, och högre nivåer av emotionalitet", skriver forskarna.

Läs också: Kladdet på din mobil säger mer om dig än vad du tror

Studien bygger på samtal med 530 personer, där fokus låg på känslor och telefoner. Via dessa diskussioner kunde forskarna även hitta gemensamma nämnare bland de telefonlägren.

"Vi kunde bygga en statistisk modell där vi efter bara ett par frågor, om dem själva, kunde förutse vilken telefon de hade i sin ficka i runt 70 procent av fallen", skriver forskarna.

Men vad säger då den här modellen om Iphoneanvändare?

"Vi såg att iphone-ägare är mer benägna till att vara kvinnor, yngre och mer brydda av att deras smartphone ska ses som en statussymbol", enligt forskarna.

Androidanvändare i sin tur ska enligt studien vara äldre, ärligare och mindre intresserade av status.

Läs också: Nokia laddar för smartphone-comeback – Android-mobiler kan lanseras på MWC

Hur mycket sanning man ska lägga i studieresultatet kan diskuteras, men resultatet följde i alla fall den tes som forskarna haft innan arbetet påbörjades.

"Vi förväntade oss att Iphoneanvändare skulle vara yngre och mer utåtriktade. Vi förutsåg även att Iphoneanvändare är mer benägna att se sin telefon som en statusmarkör", skriver forskarna.