Enligt varningen framgår det att Google misstänker storskaliga intrångsförsök på personernas mejlkonton. En attack som troligtvis har sanktionerats från statligt håll, det skriver International business times.

Det är inte vilka personer som helst som fått varningen, utan flera namn högt uppsatta inom forskar- och medievärlden. Som Nobelpristagaren Paul Krugman, New York magazines Jonathan Chait och Jon Lovett, som arbetat som talskrivare till Obama.

Läs också: Slarv blev jackpott för ryska hackare – så tros de ha stulit NSA:s hemliga cybervapen

Flera av dessa personer har öppet gått ut på sociala medier och berättat om varningen.

– Google kan ha upptäckt regeringsbackade attacker som försöker stjäla ditt lösenord, ska Google ha skrivit i sin varning.

Exakt när denna hackerattack ägde rum framgår ännu inte, och enligt sajten Ars Technica väntar Google ofta med att öppet berätta sådan här information – det för att inte uppmärksamma hackarna om att de blivit påkomna.

Läs också: Ministerns okända bakgrund som hacker – Ygeman: "Det var en annan tid"

Om det rör sig om gamla attacker kan det kunna vara samma phishing-försök som säkerhetsföretaget Volexity upptäckte i samband med att Trump vann det amerikanska presidentvalet. Attacker som Volexity misstänker att den ryska hackergruppen APT29 ligger bakom, en grupp som har starka kopplingar till ryska staten.