Biltjuvar använder sig ofta av fiffiga sätt att komma in i bilar, men nu ser det ut som att de även måste hitta bra sätt för att ta sig ut ur fordonen.

För i slutet av november lyckades polisen med hjälp av biltillverkaren BMW spåra en misstänkt biltjuv och låsa in honom i samma bil som han ska ha stulit. Det skriver Cnet.

Läs också: Ett av världens största hackarnätverk avslöjat – kontrollerade 500 000 datorer dagligen

”En biltjuv vaknade på söndagsmorgonen (27 november) upp och upptäckte att han blivit inlåst inuti en stulen BMW, samtidigt som Seattlepolisen pejlade in honom, skriver Seattlepolisens presschef Jonah Spangenthal-Lee i en bloggpost.

Polisen kunde enkelt gripa den misstänkta tjuven, som nu står åtalad för bilstöld och narkotikainnehav.

Exakt hur BMW gjorde sitt ingripande går inte Polisen in på, men den aktuella bilmodellen BMW 550I har stöd för låsning på distans med BMW:s Connected Drive-teknik.

”BMW-anställda lyckades på avstånd att låsa bildörrarna, med den misstänkte fångad inuti bilen. Troligtvis samtidigt som de väste något skrämmande som ”Jag är inte inlåst här med dig, du är inlåst med mig” genom bilens ljudsystem, skriver Spangenthal-Lee.

Läs också: Stor "lönespridning" bland cyberkriminella – så mycket tjänar de på sina brott

Huruvida BMW använde sig av citatet, taget från serietidningsfilmen Watchmen, på riktigt är oklart, men den misstänkta tjuven lär oavsett ha lärt sig en läxa.