I somras skedde ett stort dataintrång mot demokraternas nationalkommitté i USA, ett hack som många experter tror har utförts av den ryska hackargruppen APT28, också kallad Fancybear.

Nu säger sig tysk underrättelsetjänst ha hittat belägg för att gruppen försöker lägga sig i det kommande tyska valet.

Läs också: 117 miljoner lösenord stals från Linkedin – nu anklagas rysk hackare för intrånget

Enligt uppgifterna ska Fancybear ha utfört flera spear phishing-attacker mot tyska politiker, alltså bluffmejl utformade för den specifika individ det skickats till.

Den ryska gruppen är sedan tidigare ökända för att skicka avancerade bluffmejl. Enligt Dell SecureWorks ska de bland annat ha utgett sig för att vara Google i mejl till personer inom Hillary Clintons valkampanj tidigare i år.

Enligt den tyska underrättelsetjänsten verkar det som att Fancybear vill skapa osäkerhet och splittring bland väljare genom att sprida felaktig information.

– Vi hittar allt mer aggressivt cyberspionage, säger Hans-Georg Maassen, chef för den tyska underrättelsetjänsten BfV, i uttalandet.

Ryska myndigheter har ständigt förnekat inblandning i APT28:s aktiviteter. Dmitri Alperovitch, CTO på säkerhetsföretaget Crowdstrike, är dock övetygad om att attackerna är Rysslands försök till att försvaga samarbetet mellan EU:s medlemsländer.

Läs också: Uppgifter: Ryska hackare bakom Pentagon-intrång

– Planen som Ryssland har använt sig av för de här attackerna har varit ganska bra för att nå deras mål, säger Dimitri Alperovitch till IDG News.