Orsaken till att den onlinebaserade anteckningsboken Evernote nu ändrar sina integritetsreglerär att företaget vill använda maskininlärning bättre genom att låta några av sina anställda komma åt användarnas information för att förbättra algoritmerna.

Det här är inget som en enskild användare kan välja bort – det kan däremot administratörerna på de företag som kör Evernote, skriver IDG News.

Det går också att välja bort maskininlärningsfunktionerna i inställningarna, både för enskilda användare och företagsanvändare.

De företag som väljer bort det får ha sina anteckningar i fred men får inte dra nytta av de nya funktionerna. På konsumentsidan spelar det ingen roll om man väljer bort maskininlärningen – de egna anteckningarna kan ändå komma att läsas.

Läs också: Varning! Här är de vanligaste säkerhetsmissarna när du använder samarbetsverktyg

I ett meddelande skriver Evernote att deras datasystem visserligen gör ett rätt bra jobb men att "ibland är en begränsad mängd manuell granskning helt enkelt oundviklig för att se till att allt fungerar som det ska".

De anställda som får tillgång till kunddata får gå igenom säkerhetskontroller och utbildas i integritetsfrågor, enligt Evernote. Det sägs ingenting om anonymisering utan de anställda kommer att se vilken användare det rör sig om enligt IDG News.