Ygeman
Foto: Foto: Kristina Sahlén / Montage

Ministerns okända bakgrund som hacker – Ygeman: "Det var en annan tid"

Politiken vann över programmeringen till sist. Men under de tidiga tonåren var datorintresset de viktigaste för inrikesminister Anders Ygeman. Då drev han Svenska Spectravideo- och MSX-klubben och gav ut tidningen Hacker. Läs mer här.

staty
Foto: Daderot (CC)

Högsta domstolen: Att sprida bilder på offentlig konst på nätet är upphovsrättsbrott

I april kom Högsta domstolens avgörande i det infekterade fallet mellan Wikimedia Sverige och upphovsrättsföreträdarna. Läs mer här.

c64
Foto: Foto: Piotr Farmas via Commodore USA

Polsk bilmek sköter sin verksamhet på en 25 år gammal - och dammig - Commodore 64

Varför byta ut något som fungerar bara för att det är gammalt? Så resonerar bilmekanikern som i 25 år använt sig av sin Commodore 64. Läs mer här.

karlung

Bahnhofs vd är ständigt i nya konflikter. Därför håller Jon Karlung aldrig tyst.

Att verka utan att synas har aldrig varit Jon Karlungs melodi. Samtidigt som han ideligen skapat rubriker där han dragit fram så har han byggt upp Bahnhof till att snart omsätta en miljard kronor. Läs mer här.

marcus jerräng

”Valet av Donald Trump punkterade it-bubblan”

Valresultatet i USA stämmer till eftertanke och självreflektion även i it-sektorn. Vår nyhetschef Marcus Jerräng åkte till Lissabon på techkonferens och kom hem med en rasande appell. Läs mer här.

eu

EU:s nya dataregler skapar guldrusch: ”Det största som hänt sedan internet kom”

Förutom att den ger vilken vd som helst kalla kårar så medför den nya dataskyddsförordningen enorma möjligheter för säkerhetsbranschen. Läs mer här.

raspberry pi

Här är allt du behöver veta om minidatorn Raspberry Pi

Raspberry Pi är minidatorn som gjort succé världen över. Men vilken modell ska man välja, vilka tillbehör behöver du och vilket operativsystem är bästa valet? Här är den enda artikeln du behöver läsa för att lära dig allt om Raspberry Pi och komma igång med dina egna projekt. Läs mer här.

lönelistan

Spelbossen på en egen nivå i löneligan – så mycket tjänade 200 it-profiler

På årets lönelista råder det ingen tvekan om vem som tar hem spelet. Läs hela listan med 200 it-profiler här.

utvecklare

Årets hetaste topplista klar – här är Sveriges 20 bästa utvecklare 2016

Konkurrensen har varit stenhård, men nu är de utsedda: Sveriges 20 bästa utvecklare 2016. Vinnaren – en person med sting. Läs mer här.

topp100

Topp100 2016: Här är årets bästa svenska sajt

Den här sajten har dragits med en del problem genom åren och har, helt rättvist, fått ta emot en hel del kritik. Men under förra årets stora omgörning lyckades man göra allt rätt. Och vem älskar inte en riktigt bra comeback? Årets bästa sajt är Försäkringskassan. Läs mer här.