Ett starkt lösenord räcker inte alltid för att skydda sina användaruppgifter online, för blir sajten hackad kan informationen hamna på vift ändå. Det är en dyster läxa som allt för många fick lära sig 2016.

Här är de tio största stölderna av användaruppgifter 2016, och då det gäller 2016 räknar vi inte in hacken mot Yahoo eller Myspace, då de dataintrången skedde innan 2016.

10: I-dressup: 2.2 miljoner

Det sociala nätverket I-dressup råkade i juni ut för en hackare som lyckades plocka ut 2,2 miljoner användaruppgifter från sajten.

Enligt hackern själv tog det tre veckor att plocka ut uppgifterna som ska ha varit helt okrypterade.

Läs också: Varning! Här är de vanligaste säkerhetsmissarna när du använder samarbetsverktyg

9. DLH.Net: 3,3 miljoner

Spelsajten DLH.net råkade i juli ut för ett dataintrång där förövaren kom åt användaruppgifterna till 3,3 miljoner konton.

Anledningen ska ha varit att sajten använt sig av en svag säkerhetsalgoritm som gjorde det möjligt för hackern att komma åt information som lösenord, användarnamn, födelsedata och e-mejladress.

Samma hacker ska även ha hackat forumet till datorspelet Dota 2 samma månad, och där kommit över 2 miljoner användarkonton.

8. Leet: 5 miljoner

I februari skedde ett hack mot Leet, en molntjänst som låter sina användare lägga upp servrar till mobilversionen av spelet Minecraft.

Förövaren ska ha kommit över 5 miljoner konton, som bland annat innehöll information om IP-nummer, lösenord och e-postadresser.

7. Clixsense: 6,6 miljoner

I år släppte en hacker 2,4 miljoner användarkonton från sajten ClixSense, en sida som betalar sina användare för att fylla i enkäter, fritt för alla att ta del av på nätet.

Kontouppgifterna, som bland annat innehöll lösenord, Ip-nummer och e-post, var tänkta som ett smakprov på vad som fanns i ytterligare 4,2 miljoner konton som hen ville sälja till högstbjudande.

Enligt uppgifter ska hackern ha lyckats komma över informationen då den förvarats helt utan kryptering.

6. Lifeboat: 7 miljoner

Hacket mot Leet var inte det enda som drabbade spelare av mobilversionen av Minecraft i år.

För i januari upptäcktes det att 7 miljoner medlemmar i spelcommunityt Lifeboat fått sina användaruppgifter publicerade på nätet.

Enligt Lifeboat gick man snabbt ut och uppmanade sina användare att byta lösenord, men flera användare som media pratade med sa sig inte fått några som helst indikationer på att något var fel.

Läs också: Skulle du offra sex i utbyte mot säkerhet på nätet?

5. Dailymotion: 18 miljoner

Videotjänsten Dailymotion må inte vara lika stor som Youtube, men hade ändå 18 miljoner användare som i oktober fick sina användaruppgifter stulna.

Totalt ska förövaren ha kommit över 85 miljoner konton, men då sajten använt sig av stark kryptering ska enbart en femtedel av dem ha knäckts.

4. Mail.ru: 25 miljoner

I slutet av sommaren slog hackare till mot tre spelforum som låg under den ryska internetleverantören Mail.ru.

Vid attacken kom förövaren över 25 miljoner användarkonton som skyddats med en svag kryptering.

Bland annat innehöll uppgifterna telefonnummer, lösenord och e-mejladresser till användarna.

3. Weebly: 43 miljoner
Weebly är en webbplattform som låter användare sätta upp sina egna hemsidor eller webbshopar. I februari hackade någon tjänsten och lyckades komma över uppgifterna kopplade till 43 miljoner användarkonton.

Lyckligtvis använde sig Weebly av stark kryptering så det är fortfarande oklart om hackare lyckades öppna informationen. Företaget ska även snabbt ha bett sina användare att byta lösenord.

2. Verticalscope: 45 miljoner

Man bör vara extra försiktig med att skaffa sig konton på olika diskussionsforum, en läxa som 45 miljoner användare fick lära sig i februari då någon kom över deras uppgifter genom att hacka Verticalscope, som huserar olika forum.

Bland stöldgodset fanns information som e-postadresser, lösenord och ip-nummer. Allt "skyddat" av gammal säkerhetsmjukvara och dålig kryptering.

Läs också: Facebooks säkerhetschef: Lösenord skapar mest skada på internet

1. FriendFinder Networks: 412 miljoner

I maj 2015 blev sexnätverket Friendfinder hackat och 3,5 miljoner användarkonton hamnade på vift. Men det hacket var ingenting mot det som skedde i år då hela 412 miljoner användarkonton blev stulna.

Då FriendFinder är ett stort nätverk av sexsajter betyder det att användarna inte enbart fick sina lösenord och e-postadresser läckta , utan även sina sexuella preferenser.

Även konton som flaggats för borttagning blev utsatta för hacket, vilket betyder att användare som stängt ned sina konton blev drabbade.