Hackargruppen Shadow Brokers försöker återigen att kränga av några av de hackingverktyg som man säger sig ha stulit från den amerikanska säkerhetstjänsten NSA förra hösten. Det skriver sajten Bleeping computer.

Den här gången är det en samling illvilliga program som fått namnet Windows Warez som ligger ute för 750 bitcoins (cirka 675 000 dollar) och som enligt sin innehållsförteckning består av verktyg som utnyttjar säkerhetshål i Windows och kringgår flera välrenommerade antivirusprogram.

Läs också: En miljard användarkonton stulna från Yahoo – statlig aktör misstänks

Bland annat verkar det röra sig om verktyg tillåter användaren att attackera en okänd nolldagssvaghet mot protokollet SMB (Server message block) i Windows.

Säkerhetsforskaren Jacob Williams har analyserat de bilder som Shadow Brokers delat med sig av och enligt honom är det teoretiskt möjligt att vissa av verktygen kan ta sig runt en hel drös antivirusprogram. Som Avast, Avira, Comodo, Dr Web, ESET, Kaspersky, McAfee, Microsoft, Panda, Rising, Antivirus, Symantec och Trend Micro.

Naturligtvis är allting väldigt spekulativt när det kommer till Shadow Brokers legitimitet, då NSA knappast vill skryta om att man tabbat sig. Men gruppen har tidigare lagt ut ett ”smakprov” på sitt stöldgods och då har det rört sig om legitima hackarprogram som motarbetade brandväggar från Cisco, Fortinet, Juniper och Topsec.

Läs också: Ökänd rysk hackargrupp siktar in sig på det tyska valet

Väldigt lite är känt om Shadow Brokers, förutom att de tydligen ska ha tagit sitt namn från tv-spelet Mass Effect, men enligt Edward Snowden och andra experter ska det röra sig om en grupp ryska hackare.