Enligt Satya Nadella borde därför alla företag som arbetar med att ta fram AI, däribland Microsoft själva, flytta fokus från ersätta arbetskraft med maskiner.

Läs också: Därför vill varenda it-jätte haka på AI-trenden just nu

”Det fundamentala behovet för varje person är att kunna använda sin tid mer effektivt. Inte att säga: låt oss byta ut dig”, sa Nadella under konferensen rapporterar Bloomberg som var på plats.

Satya Nadellas ord ligger i tiden, för i takt med att tekniken kring AI och maskininlärning utvecklas verkar det som att allt mer jobb kan komma att försvinna. Enligt en rapport från konsultföretaget McKinsey kan till exempel 2,1 miljoner svenska jobb automatiseras, och det med teknik som redan finns idag.

En siffra som kan spara in mycket pengar hos företagen, men som är dyster läsning för arbetsmarknaden. Satya Nadella verkar dock ha tilltro till att det kommer att lösa sig.

Läs också: Salesforce vd efter Trump-valet: Företagen måste börja stå för något

”Det här året och nästa kommer att vara avgörande för demokratiseringen av AI. Det jag tycker är mest spännande är inte enbart våra egna löften om AI som vi visar upp i produkter, utan att kunna ta den kapaciteten och placera i händerna på varje utvecklare och varje organisation”, säger Satya Nadella.