I veckan berättade Airbus att de arbetar med en prototyp för flygande bilar, men de är inte ensamma om att vilja få upp våra landfordon i luften. Nu har den amerikanska armen nämligen bevisat att även cyklar kan bli luftburna. Det rapporterar sajten Engadget.

Läs också: Ukraina vill utrusta stridsvagnsförare med Microsofts Hololens

Det är US Army research laboratory som tillsammans med industripartner tagit fram svävarhojen JTARV(Joint Tactical Aerial Resupply Vehicle) som man nu tagit ut på en testflygning.

Ordet svävarcyckel är i dagsläget lite av en överdrift, för prototypen av JTARV liknar mest en avskalad quadrakopter. Men när maskinen är redo för fältet förväntar sig armén stora saker från svävaren.

”Var som helst på slagfältet kan soldater potentiellt få nya förnödenheter inom mindre än 30 minuter”, säger Timg Vong, chef vid US Army research laboratory, till arméns sajt.

Projektet har varit i gång sedan sommaren 2014 och har bland annat finansierats via Kickstarter. Enligt tillverkarnas pitch ska svävarcykeln särskilja sig från en helikopter då den är billigare och mindre, samtidigt som den skiljer sig från en drönare då den kan transportera människor.

Läs också: Han byggde en svävare av jättemånga drönare. Den funkar nästan.

Exakt när vi får se en JTARV på fältet är fortfarande oklart, då forskarna fortfarande arbetar med att förlänga flygtiden och bärkraften.