Cirka 70 procent av polisens övervakningskameror i Washington DC ska ha varit helt obrukbara till följd av ett gisslanprogram bara dagar innan Donald Trumps presidentinstallation tidigare i januari, det skriver Washington post.

Läs också: Så förvandlades ransomware till big business

Angreppet ska ha börjat den tolfte januari, åtta dagar innan installationen, och ska sedan ha pågått i tre dagar innan kamerasystemet kunder återställas av stadens tekniker.

Exakt vem som ligger bakom attacken eller om det utfärdats någon lösensumma är ännu oklart. Enligt Secret Service ska angreppet dock inte medfört någon fara för varken invånare eller installationen.

Det här är inte första gången som ransomware använts för att sätta fysisk infrastruktur ur spel. I november förra året försökte en hackare att ta hela kollektivtrafiken i San Francisco som gisslan, och tidigare i år fick ett österrikiskt lyxhotell byta till mekaniska lås efter upprepade hack.

Läs också: Nya bluff-trenden bland nätbrottslingar: gisslanprogram som inte tar någon gisslan

Tyvärr finns det inte mycket som pekar på att vi kommer se mindre av sådana här attacker i framtiden, utan experterna är ganska eniga om att gisslanprogrammen bara kommer att bli värre.