Ännu är brevet inte färdigställt, men ett utkast finns att läsa på en rad olika nyhetssajter, däribland Recode.net.

I utkastet argumenterar företagen för att anställningar av immigranter är nödvändiga för USA:s ekonomi, och att de även tror att det stärker resten av arbetsmarknaden.

Läs också: Trumps inreseförbud sågas av it-jättarna – ”det gör ont i oss alla”

Det var förra fredagen som president Trump införde de nya reglerna, som förbjuder människor från Syrien, Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan och Jemen att resa in i landet.

Microsoft, Amazon och Apple har sedan tidigare gått ut med att de undersöker möjligheten att vidta rättsliga åtgärder för att försöka upphäva beslutet.

En av de regelverk rörande invandring som Trump inte ändrat på ännu är Deferred action for Childhood Arrivals, DACA. Regler som skyddar invandrade barn som redan befinner sig i USA från att bli deporterade, om de till exempel går i skolan.

Det är dock välkänt att Trump tittar över hur landet kan ändra på DACA, vilket it-företagen tar upp i sitt brev.

Läs också: Kanadas techbolag välkomnar de som portas av Trump

”Samtidigt som du ser över förändringar för vår nations komplexa och sammankopplade regler, oavsett om det gäller affärs- eller anställningsvisum, flyktingar eller DACA, så hoppas vi att du kommer använda oss som hjälp för att nå immigrationspolicyer som både stöttar arbetet från amerikanska företag och reflekterar amerikanska värderingar”, skriver it-företagen.