Rojadirecta har länge varit en av de största sajterna när det kommer till illegala strömningar av fotbollsmatcher, så kallad fulstreaming. Men nu tvingas sajten lägga ned verksamheten efter att spansk domstol lyssnat på klagomål från rättighetsägarna. Det skriver Torrentfreak.

Läs också: EU-domen som kan avgöra framtiden för piratstreamingen
 

Genom åren har Rojadirecta mirakulöst vunnit två liknanden rättsfallsprövningar, och 2011 vann sajten även mot amerikanska Homeland security som försökte tvinga ned sajten.

Men rättighetsägarna gav sig inte och i november förra året kom så första nådastöten mot Rojadirecta, när domstol beslutade att de fick ta bort alla länkar till matcher som företagen Mediapro och Goit ägde rättigheterna till.

Ett beslut som sedan fick företaget Moviestar att också ta sajten till domstol vilket nu resulterade i att sajten tvingas ned.

“Vi tyckte inte om hur sajten använde vårt innehåll och rättvisa har skipats”, säger en talesperson för Moviestar till spanska sajten El Confidencial.

Läs också: Google har tagit bort en miljard piratlänkar på ett år

Utöver att ta ned alla sina domäner döms även Puerto 80, företaget bakom Rojadirecta, till att betala skadestånd rättighetsägarna, vilket kan bli dyrt då de själva säger sig ha förlorat 500 miljoner euro om året på grund av Rojadirecta.