Microsoft arbetar med ett nytt utseende för Windows 10 och i onsdags delade de med sig av en glimt av hur det kan se ut.

Än så länge är inte mycket känt om ansiktslyftningen, som enligt källor fått det fräsiga namnet Project Neon, men enligt sajten Windows Central ska uppdateringen fokusera på animation, och göra det enklare för utvecklare att skapa kreativa applikationer.

Läs också: Windows 10 Cloud – vad sjutton är det? Här är vad vi vet hittills om nya operativsystemet.

Om man får tro sajten ska det visuella temat hållas enhetligt över alla Microsofts plattformar som datorer, surfplattor, Xbox, Hololens och de få Windows-telefoner som ännu används.

Twitteranvändaren Tom Hounsel har delat med sig av en skärmdump som visar upp det nya utseendet och utifrån bilden kan man se att Windows 10 blir lite slankare och modernare. Bland annat ser aktivitetsfältet mer dynamiskt ut och Cortana har fått en egen ikon.

Läs också: Hasta la vista, Windows Vista – elfte april är det slut

Enligt Windows Central ska viss kod från Project Neon redan finnas tillgänglig i den senaste Insider Preview-versionen av Windows 10, men det är ännu oklart om Microsoft hinner bli klara med hela projektet innan den stora creators-uppdateringen som väntas komma i mars/april. Kanske blir Project Neon först färdigt för användning till uppdatering nummer två som kommer senare i år.