Samsung har det inte lätt just nu. Med pågående utredningar om korruptionsbrott hade ledningen nog hoppats på att åtminstone kunna lägga skandalen kring exploderande telefoner bakom sig. Men icke. För i går steg nämligen lågor från en fabrik som tillverkade batterierna som var orsaken till att Note 7-telefonerna till sist togs bort från marknaden.

Branden orsakades av produkter som kastas bort, däribland felaktiga batterier. Fabriken ligger i östra Kina och ägs av ett av Samsungs dotterbolag. Enligt South China Morning Post beskrivs händelsen som en mindre brand och ingen person ska ha kommit till skada, skriver Business Insider. Inte heller var det själva tillverkningsanläggningen som började brinna utan den del där avfall förvaras säger en talesperson för företaget.

Läs också: USA-myndighet kräver att telefoner och andra prylar slutar börja brinna

Den lokala brandkåren kommer dock med andra uppgifter. På Kinas motsvarighet till Twitter, Weibo, skriver de att det var litiumbatterier inne på en produktionsavdelning som börjat brinna och ett antal halvfärdiga produkter. Totalt hade de 110 brandmän och 19 brandbilar på plats under släckningsarbetet.

Det var för ett par veckor sedan som Samsung pekade ut två leverantörer som de som låg bakom de exploderande telefonerna. Något som kostat tillverkaren 5,3 miljarder dollar i utebliven vinst. I september 2016 valde bolaget att ta bort telefonen från marknaden och återkallade samtliga enheter på grund av explosionsrisken.

Dotterbolaget Samsung SDI, vars fabrik började brinna, är tänkt att inom kort påbörja tillverkningen av batterier till nya flaggskeppstelefonen Galaxy S8. Tillverkningen kommer noga övervakas för skulle något liknande inträffa vore det en katastrof för den sydkoreanska elektronikjätten. Fabriken i Tijan är en av fem tillverkningsanläggningar SDI har i Kina och en av de största för just telefonbatterier.